Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Lammkorvsbolognese

med tagliatelle

Lammkorvsbolognese
Tid: 25 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Koka tagliatelle enligt instruktionerna på paketet.
2. Hacka lök och vitlök fint. Stek genomskinligt i en stekpanna. Skiva korven i tunna slantar. Blanda ner med löken i stekpannan och stek ca 5 minuter. Skär moroten och svampen i tunna skivor och blanda ner med tomatkross i stekpannan (eller gryta). Puttra på låg värme i ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
3. Riv vitkål och morötter. Blanda med olja, saft från citron, salt och peppar.

Tips!

Ta av skinnet på korven och fräs innanmätet som om det vore färs. Krydda med krossade fänkålsfrö för mer spännande smak.

Kommentarer

Inga kommentarer finns för detta recept.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Lammkorvsbolognese

  • 500 g tagliatelle
  • 250 g lammkorvar
  • 150 g lammcabanosse
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 200 g champinjoner (färska)
  • 400 g tomatkross

Vitkålssallad

  • 300 g vitkål
  • 2 morötter
  • 1 msk matolja
  • ½ citron
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Servera med:

  • 20 g parmesanost