Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Lammfärsbiffar

med potatisklyftor

Lammfärsbiffar
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 200°C. Finhacka lök och vitlök, blanda med färsen i en skål. Tillsätt olja, ägg, rosmarin, rivet citronskal, salt och peppar. Blanda ordentligt. Rulla till ganska stora köttbullar eller biffar. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs biffarna runt om tills de fått färg. Lägg över i en ugnsfast form och efterstek i ca 10-15 minuter i ugnen.
2. Klyfta potatisen och lägg i en ugnsfast form. Ringla över olja och salt. Ställ in ca 25-30 minuter i ugnen. Obs! Kan variera beroende på storlek på potatisen och på värmen i ugnen.
3. Skiva gurkan tunt och servera tillsammans med kall yoghurt

Tips!

Testa att ha krossade senapsfrö i biffarna. Sätt biffarna på spett och tillaga de på grillen istället för på spisen.

Kommentarer (7 st)

Casmi 2016-01-04 17:13

 

Vill man dryga ut lammfärsen så tycker jag det är gott med fläskfärs i... Det tar inte bort smaken av lamm och det blir lite mer och lite billigare.

Saram 2013-06-10 18:43

 

Bytte till nötfärs och det var mycket gott. Gjorde färskpotatishalvor i ugnen till. Detta uppskattades av barnen.

alexandrab 2013-06-03 18:37

 

På vilken hemköp kan man köpa lammfärsen för 59,95 kr/kg? Jag hittar inte det någonstans :(

VardagsmatenSanna 2013-05-16 12:11

 

Receptet är nu uppdaterat med tips kring tillagningen i ugnen. Tack för era kommentarer

Tokan 2013-04-15 18:17

 

Använde nöt istället för lammfärs, blev riktigt gott!

Visste sedan tidigare att potatisen bör vara inne längre än 20 minuter, gärna 30-40 minuter, se det blev pommes istället.

SofieH 2012-07-03 20:12

 

Vi använde blandfärs istället för lamm och det blev superbra. Lite längre tid på potatisen behövs dock

niklin 2011-10-28 18:23

 

Potatisen behövde drygt 30 minuter i ugnen för att bli bra.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Lammfärsbiffar

  • 500 g lammfärs
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk rapsolja
  • 1 ägg
  • 1 msk rosmarin
  • ½ citron
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)
  • 1 kg potatis, potatisar

Servera med:

  • 1 Gurka
  • 2 dl yoghurt