Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Lammburgare

med getost

Lammburgare
Tid: 20 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Blanda lammfärs och nötfärs med riven vitlök, riven gul lök, oregano och koriander, salt och peppar. Forma fyra biffar.
2. Skiva rödlöken tunt. Blanda salt, citronjuice, honung och olivolja och slå över rödlöken. Låt marinera ca 5-10 minuter.
3. Grilla burgarna ett par minuter på var sida.

Servera burgarna med hamburgerbröd, ruccola, picklad rödlök, skivad getost, skivad avokado, röd pesto och lite nymald svartpeppar.

Tips!

Byt gärna lammfärsen till kalv- eller nötfärs.

Kommentarer (6 st)

Holma 2016-09-11 15:15

 

Jättegott!

Walles 2014-04-27 20:47

 

I ingredienserna står både lammfärs och nötfärs, men nötfärsen finns inte med i instruktionerna. Ska man blanda dem, eller ska det inte vara någon nötfärs alls?

litenpyret 2013-05-19 15:06

 

Smakade lite medelhavet! Utsökt!!!

Johanna 2012-12-08 19:45

 

Gott med pesto i burgare. Aldrig tänkt på att man kunde ha det innan :)Lite klyftpotatis till hade nog inte varit fel

inga10 2012-05-02 08:18

 

super god, lägg i pepperoni om man gillar det starkt:-D

mw70 2012-05-01 19:39

 

Mycket gott!! Jag gjorde en dressing till på matagningsyogurt och soltorkad tomat. Blev inte riktigt mätta, nästa gång gör vi klyftpotatis men organo på.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

  • 300 g lammfärs
  • 100 g nötfärs
  • ½ gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk koriander (malen)
  • 4 hamburgerbröd
  • 1 avokado
  • 150 g getost
  • 5 msk röd pesto
  • 3 dl ruccola
  • 2 krm svartpeppar (nymald)

Picklad rödlök

  • 1 rödlök
  • 2,5 krm salt
  • ½ citron
  • 1 msk honung
  • 1 msk olivolja