Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Kycklingwok

med risnudlar

Kycklingwok
Tid: 25 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Börja med att finhacka chilin. Värm upp 1 msk olja i en stekpanna eller wok och lägg ner chilin. Låt den puttra några minuter på medelstark värme. Skär kycklingfileérna i tunna strimlor och lägg sedan ner dessa i chilioljan. Fräs ca 5-6 minuter och blanda runt lite då och då. Salta och peppra.
2. Strimla paprika, morot och purjolök tunt. Hetta upp olja i en stekpanna eller wok och fräs grönsakerna några minuter. Lägg i kycklingen och låt allt bli varmt. Pressa en lime över och rör runt.
3. Koka nudlarna enligt instruktionerna på paketet.

Servera med limeskivor, cashewnötter och sweet chilisås

Tips!

Servera ingredienserna var för sig och låta alla blanda själv. Byt ut nudlarna mot pitabröd och fyll med kött och grönsaker.

Kommentarer (7 st)

Hälsosamståkuk 2017-02-28 00:37

 

Går det att fuska lite genom att ha i en hel grillad kyckling som man har tagit bort skinnet på och muddrat på allt kött?

GamerGirlMia 2014-06-25 18:06

 

Väldigt gott!

cano 2013-11-13 17:34

 

Jätte, jätte, jätte, jättegott, säger min 8-åring ;)

ciafia 2013-04-18 18:52

 

Gott och fräscht!

Erik 2012-07-20 16:54

 

Jädrigt gott och mycket fräscht med lime! Skippade purjon och drog i lite sockerärtor istället.

patric 2011-07-19 12:56

 

Ruskigt enkelt och en trevlig festmåltid
Rekomenderas om man har knappt om tid

Macromedia 2011-03-10 21:11

 

Fantastico! Och lättlagat! Nästa gång tar jag en större stekpanna!

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Kycklingwok

  • 600 g kycklingfiléer
  • 1 chilipeppar (valfritt)
  • 2 röda paprikor
  • 1 purjolök
  • 2 morötter
  • 250 g haricots verts
  • 2 lime
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)
  • 1 krm rapsolja
  • 250 g risnudlar

Servera med:

  • sweetchilisås
  • cashewnötter