Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Kycklingtostadas

med refried beans

Kycklingtostadas
Tid: 35 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Dela kycklingen i små bitar och bryn i smör. Tillsätt kryddmix och rör runt. Puttra på låg värme någon minut. Blanda avokado med 3 dl gräddfil och kryddmix. Låt stå medan resten blir färdigt. Finhacka tomater och dela salladen i bitar.

2. Finhacka en gul lök och fräs i olja tills den är mjuk men inte tagit färg. Skölj kidneybönorna och blanda med löken. Tillsätt 1/2 dl vatten och mosa bönorna tills du har en grov smet. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite ost. Håll varm, behövs det kan man tillsätta lite mer vatten för att röran ska förbli krämig.

3. Häll olja i en stekpanna så att det täcker botten och ca 1 cm upp på kanten. Hetta upp oljan på medelvärme tills oljan är het men inte rykande. Fritera ett tortillabröd i taget, ca 30 sek per sida eller tills brödet är gyllene och börjar bli krispigt. Ta upp, lägg på papper och låt droppa av.

Servera de friterade tortillabröden med refried beans, kyckling, guacamole, grönsaker, oliver, créme fraiche och ost. För den som tycker om stark mat är det gott att även servera med Salsa con chipotle.

Kommentarer (1 st)

Holma 2014-01-19 19:31

 

Sådär, kommer nog inte göra igen.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Kycklingtostadas

  • 8 tortillabröd (gärna små)
  • 600 g kycklingfiléer
  • 1 kryddmix Fajita
  • 2 avokador
  • 3 dl gräddfil
  • 1 kryddmix Guacamole
  • 2 gula lökar
  • 200 g kidneybönor
  • 3 tomater
  • 200 g riven ost TexMex
  • 2 dl crème fraîche
  • grönsallad

Goda tillbehör

  • oliver
  • Salsa con chipotle