Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Kycklingstroganoff

med haricots verts

Kycklingstroganoff
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Koka riset enligt instruktionerna på paketet. Skär kycklingen i smala 3 cm bitar. Hacka löken och skiva paprikan i tunna strimlor.
2. Smält smör i en stekpanna och fräs kycklingen några minuter tills den är genomstekt. Blanda sedan ner svamp, lök och paprika. Fräs några minuter till på låg värme. Blanda i tomatpuré, paprikapulver, salt och peppar. Häll i vatten, grädde och kycklingfond. Låt allt puttra ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
3. Koka haricots verts i lättsaltat vatten ca 4 minuter.

Tips!

Ta gärna i lite chilipulver om du vill ha lite starkare stroganoff. En annorlunda men god smak är också att blanda i mango chutney i grytan.

Kommentarer (7 st)

BarrKatt 2016-09-01 20:41

 

God vardagsmat! Hade till klyftpotatis

nellymolnar 2014-02-13 23:26

 

Kan man skippa kycklingfonden eller ersätta den med något annat istället?

erikpman 2014-01-30 10:16

 

Enkelt och bra! Vardagsmat som receptet ser ut. För helgskruvning, krydda lite annorlunda och kör i lite creme fraiche. Bryn gärna lök, gummichampisar och kyckling före... var för sig. Det tar iofs lite längre tid men det blir godare.

Isa 2013-01-21 18:24

 

Supergott blev det med vitlök och creme fraiche :) Innan var den ganska smaklös..

543566ab 2012-04-10 20:07

 

Fräs på ett paket bacon och ta en extra lök grovhakkat och skotta sedan i en burk crème fraîche på slutet... Kräm dela kräm och en magisk smakupplevelse...

12345 2011-09-24 22:17

 

Det va gott men helt vanlig smak

curre 2011-05-31 18:06

 

Gött var det (med lite egen kryddning ) ;)

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

  • 600 g kycklingfiléer
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 200 g champinjoner på burk
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 dl grädde
  • 2 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)
  • 1 msk smör
  • 3 dl ris
  • 200 g haricots verts