Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Kycklingsnabbis

med kamutvete och grönsaksstavar

Kycklingsnabbis
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 220°C. Lägg lårfiléerna i en ugnsfast, smord form. De bör ligga ganska tätt. Blanda de två olika typerna av crème fraîche, paprikapulver och kycklingfond i en bunke och häll över kycklingen, täck alla filéer. Grädda i 20-25 min. Kolla temperaturen! Kyckling ska inte understiga 68°C.

2. Koka upp vatten och grönsaksfond till kamutvetet. Koka enligt instruktionerna på förpackningen. Skär grönsaksstavar av morot, gurka och en halv paprika.

3. Hacka resten av paprikan och schalottenlök medelgrovt. Hetta upp oljan, lägg i löken först i två minuter, sedan paprikan, skvätt ev i någon msk vatten om det ser ut att börja bli för brynt. När dom blivit lätt mjuka, klicka i 1 msk smör och stek ett par minuter till. Ta åt sidan. När kamutvetet är klart, blanda med paprika- och lökblandningen.

Servera kycklingen med kamutvetet och grönsakerna


Detta recept kommer från en av våra användare som var med och tävlade i kategorin om Bästa kycklingreceptet.

Tips!

Krydda gärna kamutvetet med lite chili. Gott till är också riven ost på toppen av vetet.

Kommentarer

Inga kommentarer finns för detta recept.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 2 dl creme fraiche gourmet saffran
  • 2,5 dl crème fraîche (lätt eller vanlig)
  • 2,5 krm paprikapulver
  • 1 msk kycklingfond
  • Kamutvete (av den sort som ska koka ca 10 min)
  • 1 tsk grönsaksfond
  • 1 msk Raps- eller olivolja
  • 2 msk smör
  • 1 schalottenlök (stor)
  • 1 röd paprika
  • 1 Gurka
  • 500 g morötter