Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Kycklingfilé i filodeg

med keso, citronsås och grönsallad

Kycklingfilé i filodeg
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 200°C (175°C varmluftsugn). Skiva purjolök och paprika i tunna skivor och kycklingen i strimlor. Stek alltihop eller lite åt gången i en stekpanna tills kycklingen är genomstekt och purjolök och paprika blivit lite mjuka.

2. Blanda den stekta kycklingen, paprikan och purjolöken med keso i en skål. Krydda med salt och citronpeppar. Lägg två filodegsblad på varandra, pensla med olja. Lägg en fjärdedel av kycklingkeson i mitten av filodegen. Vik över bladen så att det blir ett paket. Pensla med olja och lägg paketet i en ugnsfast form. Gör totalt fyra paket. Ställ in i ugnen i ca 10 minuter.

3. Blanda yoghurt med citronpeppar i en skål. Gör en sallad på babyspenat och romansallad. Pressa över citron och krydda med salt och peppar.

Tips!

Vill man inte göra fyra knyten går det bra att lägga allt i en form och göra en filodegspaj av det. Om paprika inte fungerar för familjen är det lätt att byta ut mot t ex squash.

Kommentarer (9 st)

Holma 2016-01-07 20:43

 

Vi kommer inte att göra det igen.

BrittiskaOstGudinnan 2013-12-29 09:54

 

fantastiskt! vi gjorde många fler, mindre, knyten!

goody 2012-09-05 12:36

 

Jätte god. Fyllde i en paj deg och det blev hur gott som. Görs om!

Cattis 2012-06-25 17:25

 

jätte gott!

Lizzkulla 2012-06-20 20:28

 

Fantastiskt gott! Tyckte dock att det tog lite för lång tid en vardag. (Tog mer än 30 min för oss) Men nästa gång går det säkert snabbare.. Testa!!

umeåjenny 2011-12-29 11:07

 

Gjorde knyten av smördeg i stället.. Detta kommer garanterat ätas fler gånger, enkelt att göra och väldigt väldigt gott

Marie 2011-12-28 11:29

 

Supergott! Alla i familjen gillade det.

olga 2011-12-27 21:24

 

Fantastiskt gott!

Johan 2011-10-27 12:20

 

Helt sagolik rätt, bytte ut filodegen mot smördeg istället och är helt såld!
Måste provas!

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Kycklingfilé i filodeg

  • 400 g kycklingfiléer
  • 1 paprika
  • 1 purjolök
  • 500 g keso
  • 1 msk citronpeppar
  • 1 krm salt
  • 8 filodegsblad
  • 2 msk rapsolja

Citronsås

  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 tsk citronpeppar

Servera med:

  • 70 g babyspenat
  • 150 g romansallad
  • 2 msk rapsolja
  • ½ citron
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)