Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Kycklingfärsbiffar

med sockerärter

Kycklingfärsbiffar
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 150°C. Blanda kycklingfärsen med hälften av chilisåsen, ägg, skorpmjöl, salt och peppar i en skål. Låt vila en liten stund. Hetta upp smör i en stekpanna och klicka ut smeten till biffar i pannan. Stek någon minut på varje sida så att biffarna får färg. Lägg sedan över i en ugnsfast form och efterstek i ugnen ca 10-15 minuter.
2. Koka riset enligt instruktionerna på förpackningen. Koka sockerärterna några minuter i lättsaltat vatten.

Servera med resten av chilisåsen, ris och sockerärter

Tips!

Gott att blanda i klippt persilja i biffarna. Byta ut chilisåsen mot sötsursås.

Kommentarer (2 st)

ahlman 2011-07-05 17:44

 

Väldigt goda! Kommer göra dem igen :)

Chawenn 2011-06-13 13:21

 

Jättegott! Lätt att köra några tärnade kycklingfiléer i matberedaren och göra både köttbullar och biffar.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

  • 400 g kycklingfärs
  • 1 ägg
  • 1 msk skorpmjöl
  • 200 g chilisås
  • 2,5 krm spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)
  • 3 dl ris
  • 200 g sockerärter