Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Kyckling- och korvgryta

med ris och persilja

Kyckling- och korvgryta
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Finhacka lök och vitlök. Fräs i olja i en stor gryta. Blanda ner chili och garam masala och låt fräsa någon minut. Skiva korvarna i slantar och blanda ner. Rör runt och fräs någon minut.
2. Häll i tomatkross och kokosmjölk. Blanda runt och lägg ner kycklinglåren. Salta och peppra. Småputtra i ca 25 minuter eller tills kycklingen är klar.
3. Koka ris enligt instruktionerna på förpackningen.

Tips!

Är gott att också blanda i mer grönsaker som man har hemma. Testa att ha till kall yoghurt.

Kommentarer (5 st)

fnisset92 2015-09-29 19:25

 

Ska testa med mer gala masala nästa gång men muns :)

Elin 2015-01-15 23:01

 

Nja, tyckte jag. Maken tyckte gott. Fast vi skippade Garam Masalan eftersom ingen i familjen gillar det och körde i lite Ajvar och Sambal Olek istället.

Syster 2012-08-15 22:14

 

Det har blivit en favorit i min familj. Väldigt gott med kryddiga korvar.

asa1 2011-11-10 22:34

 

Gott! Valde lite starkare korv och kycklingfilé , mums!

wille 2011-04-11 13:05

 

Sjysst

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Kyckling- och korvgryta

  • 8 kycklinglår
  • 4 kycklingkorvar
  • 3 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2,5 krm chilipulver
  • 2 tsk garam masala
  • 400 g tomatkross
  • 400 g kokosmjölk
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl ris

Servera med:

  • 1 dl persilja (färsk)