Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Kyckling- och avokadosallad

med mozzarellaost

Kyckling- och avokadosallad
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Dela kycklingen i mindre bitar och stek i smör i stekpannan. Salta och peppra.
2. Skär isbergssallad och lollo rosso i mindre bitar och lägg i en stor skål. Skiva avokadon, tomaterna och löken i tunna skivor. Blanda med sallad, olja, nypressad citronsaft och mejram.
3. Avsluta med att blanda ner den stekta kycklingen och den skivade mozzarellaosten. Rosta hasselnötter och strö över.

Tips!

Minska ner på tiden genom att köpa färdiggrillad kyckling. Fyll en baguette med kycklingsalladen, ta med ut på picknick, funkar både vinter och sommar!

Kommentarer (3 st)

FruEklund 2014-07-26 13:28

 

Mycket god och enkel sommarmat

PW70 2013-10-29 19:08

 

God, mild i smaken

danne 2011-03-28 18:38

 

Sjyssta bananer

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Kycklingsallad

  • 600 g kycklingfiléer
  • 1 msk smör
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)
  • 200 g isbergssallad
  • 100 g lollorosso sallad
  • 2 avokador
  • 200 g småtomater
  • 1 rödlök
  • 3 msk olivolja
  • 1 citron
  • 1 tsk mejram
  • 1 dl hasselnötter
  • 250 g mozzarella

Servera med:

  • lantbröd