Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Kyckling i tomat- och basilikasås

med penne

Kyckling i tomat- och basilikasås
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Koka pastan enligt instruktionerna på paketet.
2. Skär kycklingfilén i tunna strimlor. Fräs några minuter runt om. Häll tomaterna över kycklingen i stekpannan och krydda med socker, salt, basilika och kycklingfond. Avsluta med att hälla i vattnet och låt allt puttra 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
3. Skiva mozzarellan i tunna bitar.

Servera pastan med kyckling, tomat- och basilikasås, oliver och mozzarella.

Tips!

Förändra rätten genom att göra en gratäng av allt. Lägg penne i en ugnsfast form, häll på kycklingsåsen och toppa med mozzarella och oliver. Ställ in i ugnen ca 10 minuter.

Kommentarer (1 st)

cadru 2011-04-20 22:05

 

Blä tyckte vi! 1,2 kg krossade tomater... usch, det smakade inte bra.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

  • 600 g kycklingfiléer
  • 400 g tomatkross
  • 1 dl vatten
  • 2,5 krm socker
  • 2,5 krm salt
  • 1 msk basilika
  • 1,5 msk kycklingfond
  • 1 krm svartpeppar (nymald)
  • 400 g penne
  • 150 g mozzarella
  • 1 dl svarta oliver