Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Kyckling i fetaostsås

med spenatsallad

Kyckling i fetaostsås
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Sätt på vatten till bulgur och följ anvisningarna på paketet. Tar ca 20 minuter
2. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och fräs några minuter på varje sida i olja. Lägg över på en tallrik.
3. Kärna ur tomaterna och skär i småbitar. Hacka vitlöken. Hetta upp lite olja i stekpannan och stek tomater och vitlök någon minut på mellanvärme. OBS! se upp så att inte vitlöken bränns vid. Blanda ner de hackade kryddorna och den smulade fetaosten och fräs någon minut. Häll ner den stekta kycklingen och blanda i créme fraiche. Puttra i ca 5 minuter. Smaka av med peppar
4. Dela gurkan i mindre bitar och blanda med spenaten. Ringla över olja, salta och peppra.

Tips!

Vill man inte köpa helt färska kryddor går det bra med frysta som finns i små askar. Har du bråttom kan du istället för att göra egen sås blanda ner en färdigkryddad créme fraichesås. Blanda gärna i sambal oelek i såsen.

Kommentarer (24 st)

Sara123 2017-08-29 10:10

 

hmmm... så många kommentarer att det var gott men helt ärligt inget speciellt. Men men smaken är som baken

Hp 2017-01-17 08:33

 

Gott!
Bytte ut bulgur till vitkål. Strimla färsk, stek på medeltemp i smör tills fått fin färg. Salt, peppar och några tsk sambal oelek. Passade fint med lite hetta till ostsåsen!

Holma 2013-12-09 20:53

 

Gott!

sluren 2013-10-29 14:15

 

En favorit!

cilla 2012-11-20 16:43

 

Latmansvariant. Ta bara en burk crème fraîche med fetaost o soltorkade tomater.

Pyret 2012-09-06 10:10

 

Mycket mycket god som passar alla i familjen. Barnen tog om! En klar favorit!!!

chrissie 2012-09-05 19:58

 

snabbt,enkelt och gott lite lyx över vardagsmaten

veddigebo 2012-03-31 22:43

 

Man ska inte svära men ...... så gott det va :P

cath 2012-03-08 19:54

 

Jättegott!

slarsson 2012-03-08 19:48

 

Jättegott blev det, trots att det var relativt få ingredienser! (Vi hade dessutom inga tomater hemma så vi hoppade över dem) Vi använde färsk basilika och bytte ut kycklinhgen mot quornbitar, gick hur bra som helst!

Kiki 2012-02-26 17:32

 

Smaskigt. Men brydde mig inte om att kärna ur tomaterna, de märks knappast ngn skillnad i all sås.

Zez 2012-02-25 06:43

 

Helt klart en favorit här hemma. Vi hade dock ingen Bulgur hemma men det fungerade helt fint med ris också.

Pyret 2012-02-24 19:17

 

En riktig tiopoängare! Kycklingsås, bulgur och salladen var en perfekt kombination. Kommer lagas igen!

EmmaW 2012-01-31 12:06

 

Det var jättegott! Lättlagat med speciella och goda smaker!

delholt 2012-01-29 13:00

 

Grymt gott! Jag är inte överdrivet förtjust i kyckling men med den här goda, krämiga röran var det jättegott!

EmmaW 2012-01-22 20:46

 

Ser riktigt gott ut! Måste testas nu i veckan...

Tummen 2011-11-03 18:37

 

Väldigt mumsigt! Kommer definitivt att göra detta igen, många gånger!

CissiN 2011-10-25 13:00

 

Jättesmarrigt och enkelt!

gripen 2011-09-12 17:22

 

En solklar fyra!!

Karina 2011-09-07 09:43

 

Snabbt och enkelt att laga och riktigt gott!

mammat3 2011-08-25 21:54

 

Denna rätt gick hem hos oss! Dottern käkade dock upp tomaterna, så de fick bli en skvätt passerade istället. Hade även i en halv gul lök & gul paprika. Mums!

Katarina 2011-08-21 14:43

 

Super gott! Tärnade i lite röd paprika med. Mums!

Micksson 2011-06-21 19:56

 

Mycket gott! Och superenkelt att laga!

Christer 2011-05-17 20:31

 

Ser mumsigt ut! Detta ska jag prova.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

  • 600 g kycklingfiléer
  • 2 tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl färska kryddor ( t ex, basilika, timjan, oregano eller rosmarin)
  • 150 g fetaost
  • 1 msk rapsolja
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 krm svartpeppar (nymald)
  • 3 dl bulgur

Spenatsallad

  • 1 Gurka
  • 70 g babyspenat
  • 1 tsk rapsolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)