Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Kryddiga köttfärsjärpar

med Pernilla Wahlgren

Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Koka couscous enligt förpackningens instruktioner.
2. Finhacka paprika, lök och vitlök i en köksberedare eller med en stavmixer. Blanda lök och paprika med färsen och alla kryddor. Gör järpar av färsen. Stek järparna runt om några minuter tills de har fått färg. Sänk värmen och efterstek några minuter tills de är helt färdiga.
3. Skiva röd paprika och rödlök i tunna skivor. Stek mjukt i olja i en stekpanna på låg värme några minuter. Salta.
4. Blanda yoghurten med pressad vitlök, olja, vinäger, salt och peppar.

Tips!

Det är även gott att lägga järparna med paprikasalladen och såsen i ett pitabröd. På sommaren kan man sätta järparna på ett spätt och grilla. Paprikasalladen blir god även ostekt. Blanda då med en dressing istället.

Kommentarer (5 st)

CecBreLund 2013-10-10 17:23

 

Sjuuuuukt gooooott!!!!!!!!!!! ??

MsEvs 2013-07-03 17:43

 

Tyckte dem var svåra att steka, saknade bindemedel i färsen. Annars god smak

Ketty 2012-10-04 19:09

 

Fantastiskt gott tyckte hela familjen! En ny favorit!

Vardagsmaten 2012-03-30 09:44

 

Sofie, just kryddningen är ju ngt som är oerhört personligt. I dessa recepten är kryddan anpassad så att det ska passa både stor och liten.

Sofie 2012-03-28 22:28

 

var tvungen att krydda mycket mer för det smakade knappt något

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Köttfärsjärpar

  • 500 g nötfärs
  • 1 gul paprika
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Vitlöksyoghurt

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk olivolja
  • 2,5 krm vinäger
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Servera med:

  • 2 röda paprikor
  • 2 rödlökar
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl couscous