Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Kryddiga färsbiffar

med tabbouleh

Kryddiga färsbiffar
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Koka bulgur enligt instruktionerna på förpackningen.
2. Blanda färsen med riven lök, pressad vitlök, mynta, koriander, olja, salt och peppar. Forma till valfria biffar. Hetta upp smör i en stekpanna och stek biffarna några minuter runt om tills de är genomstekta och har fått fin färg.
3. Skär tomaterna i små bitar och hacka schalottenlökarna fint. Blanda med hackad persilja, mynta, skal och saft från en lime och honung. Blanda slutligen i den kokta bulguren.

Tips!

För mer smak kan man öka mängden kryddor i färsen med det dubbla. Tillsätt gärna även lite chili för ytterligare styrka.

Kommentarer (5 st)

Johanna333 2017-03-09 18:59

 

Enkelt och väldigt gott!
Vi använde mixern istället för att riva och det gick snabbt!

Juizy 2014-11-11 20:32

 

Gott, men tråkigt att göra buffar!

Vardagsmaten 2013-11-30 15:05

 

Nä, det ska inte påverka så mycket att man lagar till 6 portioner istället. Tiden kan naturligtvis variera beroende på hur stora biffar man gör. Och på hur pass finhackat man vill göra grönsakerna.

Walles 2013-11-21 09:51

 

Tog snarare en timme än en halvtimme, både att steka biffar och skala / hacka scharlottenlök var tidskrävande för mig. Någon annan som blivit färdig på en halvtimme?

Gjorde iofs sex portioner, men jag tycker inte det borde påverka *så* mycket.

tovedan 2013-03-13 18:35

 

sååå gott. perfekt att servera med creme fraiche med mynta i

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Kryddiga färsbiffar:

  • 600 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1,5 tsk mynta
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk salt
  • 1 msk rapsolja
  • 1 krm svartpeppar (nymald)
  • 3 dl bulgur
  • 3 tomater
  • 3 schalottenlökar
  • 3,25 msk bladpersilja
  • 2 msk mynta (färsk)
  • 1 lime
  • 1 msk honung

Servera med:

  • 2 dl yoghurt
  • 1 kruksallad