Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Kronärtskockssallad

med parmesanost

Kronärtskockssallad
Tid: 20 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Dela kronärtskockshjärtan i mindre bitar. Finhacka schalottenlök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs schalottenlök och vitlök på låg värme några minuter. Tillsätt skalet från en citron, timjan, salt och delade kronärtskockshjärtan. Låt allt bli varmt. Ställ åt sidan.
2. Koka tortellinin enligt instruktionerna på förpackningen.
3. Blanda kronärtskockssalladen med tortellinin och riv parmesanost över allt. Servera med kokt broccoli

Tips!

Byta ut tortellinin till färsk tagliatelle. Mängden kronärtskockshjärtan är här baserat på konservburk. Servera gärna en sallad med broccoli och/eller blomkålsbitar, gurka och en god dressing till.

Kommentarer (10 st)

Emmalena 2014-12-11 09:24

 

Supergott!!

Holma 2014-09-15 19:09

 

Inte så gott tyvärr.

Emmalena 2013-08-09 12:55

 

Mums, verkligen jättegott!!

elvis 2012-08-19 21:29

 

Jättegott, inget fel alls!

Lina 2011-11-18 12:17

 

Ätbart men inget speciellt

livsnjutaten 2011-10-04 06:08

 

Görgött!! Speciellt med citronen och parmesanen!

Karina 2011-10-03 13:25

 

Gott men inte superinspirerande direkt. Passar säkert bättre en varm sommardag.

Vardagsmaten 2011-09-29 16:13

 

Vad trist att du fick tag i tråkig pasta. Annars är denna rätt riktigt härlig i sin kombination av den smakrika tortellinin, kronärtskockshjärtan och citron.

Johanna 2011-09-29 01:45

 

Bör nämnas oxå att jag fick tag i nån fylld pasta som inte smakade nånting. Så det var väl egentligen inte själva rätten det var fel på.

Johanna 2011-09-29 01:44

 

Tråkig rätt

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Kronärtskockssallad

  • 240 g kronärtskockshjärtan
  • 3 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 citron
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 500 g ricotta- och spenattortellini
  • 1 msk rapsolja

Servera med:

  • 20 g riven parmesanost
  • 500 g broccoli