Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Krämig köttfärssås

med tagliatelle

Krämig köttfärssås
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Sätt på vatten till pastan. Skala lök och vitlök och finhacka. Hetta upp olja och fräs löken någon minut. Blanda sedan i nötfärsen och låt den bli genomstekt.
2. Tillsätt ajvar och krossad tomat , blanda runt. Låt koka någon minut och tillsätt sedan créme fraiche. Puttra på låg värme ca 5 minuter. Avsluta med att smaka av med salt och peppar.
3. Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen.

Servera med riven vitkål blandad med en dressing på olja, vinäger, salt och peppar

Tips!

För extra sting är det gott med tabasco i såsen. Gott att blanda i rivna morötter eller tunt skivad paprika. Vill du ha en starkare sås, välj stark eller mellanstark ajvar istället för mild.

Kommentarer (2 st)

Liselotte 2012-09-09 17:02

 

Gjorde dubbel sats av denna köttfärssås och det blev succe här också! Så himla gott med ajvar i.

chrissie 2012-09-05 17:52

 

Då vi tröttnat på att laga den köttfärssås vi brukar ha, blev detta en succe, speciellt hos mannen i familjen som helst inte äter pasta, valde en stark ajvar, men tror att jag behöver ta i lite, mer nästa gång för mer smak

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Krämig köttfärssås

  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 400 g tomatkross
  • 1 dl ajvar
  • 2 dl crème fraîche (valfri fetthalt)
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Vitkålssallad

  • 250 g vitkål
  • 1 msk rapsolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)
  • 2 krm vinäger

Servera med:

  • 500 g tagliatelle