Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Krämig fiskgratäng

med kokt potatis

Krämig fiskgratäng
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 250°C. Tvätta/skala potatisen och lägg i en kastrull. Täck med vatten och salta lätt. Koka upp och puttra sedan i ca 15-20 minuter tills potatisen är mjuk. Skär fisken i små bitar. Krydda med pressad citron, salt och vitpeppar. Skala och finhacka löken. Skölj och strimla sellerin.

2. Smält matfettet i en stor kastrull. Blanda ner löken och fräs några minuter, tillsätt mjöl och späd med mjölk, buljong och grädde. Blanda i sellerin och låt allt koka 2-3 minuter. Lägg sedan i fisken och smaka av med worcestersås. Koka ca 5 minuter.

3. Smörj en ugnsform och häll ner fiskstuvningen. Strö över riven ost och gratinera i ugnen ca 10 minuter tills gratängen fått fin färg.

Servera fiskgratängen med kokt potatis och tomater.


Detta recept kommer från en av våra användare som var med och tävlade i kategorin om Bästa fiskreceptet.

Tips!

Gott är också att göra potatismos till och gratinera tillsammans med fiskstuvningen.

Kommentarer (2 st)

Johanna333 2017-02-07 22:31

 

Så fruktansvärt gott!
Tog ris istället för potatis första gången vi gjorde detta och det var faktiskt godare!

annastina73 2017-01-11 18:28

 

Vad kan man byta ut worcestersåsen med om man inte har det hemma?

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

  • 600 g torsk
  • 1 citron
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar (nymald)
  • 1 gul lök
  • 2 selleristjälkar
  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 1,5 dl mjölk
  • 1,5 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 dl grädde
  • 3,25 msk worcestersås
  • 2-3 dl riven ost
  • 200 g småtomater
  • 1 kg potatis, potatisar