Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Köttsoppa

med créme fraiche

Köttsoppa
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Skala rotsakerna och löken, skär allt i skivor. Lägg i en kastrull och häll på vatten och buljong. Koka upp och puttra sedan i ca 15 minuter.
2. Öppna burkarna med salta biten, häll av spadet och blanda ner köttet i soppan. Puttra ytterligare 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
3. Blanda smör och persilja och bred på brödskivorna. Ställ in i 200°C i 5 minuter.

Servera soppan med vitlöksbröden och en klick créme fraiche

Tips!

Servera stark grov senap till soppan.

Kommentarer (2 st)

Johanna333 2017-09-03 19:51

 

Hittar inget som heter saltbiten, men det låter suspekt. Istället gjorde jag den som min mormor brukade göra: med fransyska eller bog. Lägger även till 1 lagerblad & 1 msk hela svartpeppar. Nästa gång kommer jag ta med rotselleri också för mer smak.

soda 2014-08-19 16:43

 

Saltabiten finns det?

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Köttsoppa

  • 1,5 l vatten
  • 2 burkar saltabiten
  • 1,5 msk kalvfond
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 1 palsternacka
  • 4 potatisar
  • 1 krm svartpeppar (nymald)
  • 4 skivor fullkornsbröd
  • 2 msk smör
  • 2 msk persilja
  • 1 vitlöksklyfta

Servera med:

  • 1 dl crème fraîche