Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Köttgryta

med bulgur

Köttgryta
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

Kvällen innan
1. Dela köttet i mindre bitar t ex 2x2 cm
2. Blanda olja, saft från citron, soja och pressad vitlök. Blanda tillsammans med köttet i en påse.
Låt stå till nästa dag. (inte nödvändigt men blir godast. blanda annars alla ingredienserna och låt stå 10 minuter innan du gör resten av grytan)

1. Koka bulgur enligt instruktionerna på paketet. Skala och dela löken i klyftor. Dela fänkålen i skivor. Skär morötterna i slantar och broccolin i mindre buketter.

2. Fräs köttet i en stekpanna några minuter runt om. Fräs löken på mellanhög värme i lite olja i en gryta några minuter. Tillsätt krossade tomater, fänkål, morötter och broccoli.

3. Krydda med rosmarin, tomatpuré, salt och peppar. Låt allt koka upp. Tillsätt köttet (ev. behövs även lite vatten) och koka i ytterligare 15-30 minuter. Smaka av med mer kryddor. Ju längre grytan kokar desto mörare blir köttet.

Servera med en klick crème fraîche och gärna lite färska kryddor.

Tips!

Förbered köttet dagen innan så tar det bara 15 minuter att tillaga. För mer smak i grytan kan man blanda ner rödvin

Kommentarer (9 st)

Alle 2016-09-20 16:57

 

Och vart skall créme fraichen vara?

Katten 2015-03-15 17:01

 

nej fy så vidrigt. smakar bara tomat. Gjorde exakt som det står här. rekommenderas inte.

Katten 2015-03-15 15:18

 

koka upp i vad? finns ju ingen vätska att koka upp i....

mamsen 2013-11-05 17:40

 

Hur kan ni föreslå högrev som vardagsmat? Köttet behövde koka drygt 1 timme o då var det ändå fortfarande segt!

PetraThorsen 2013-03-25 12:18

 

Vad ska man göra med haricots vertsen? De står bara med i ingredienserna men inte vad man ska göra med dom?

KalleS 2011-06-16 19:08

 

följde vichys tips och lät koka i 45 minuter, då blev köttet jättemört och fint. Perfekt att göra storkok på till matlådor. Man får dock krydda på lite extra om man ska få till det.

vischy 2011-05-28 21:37

 

Tycker högrev blir bättre ju längre det kokar och gillar när det blir så mört så att det nästan faller isär. Hällde därför på en x-tra burk med tomatkross och lät grytan småputtra i 45 min. La i broccoli och hericots verts de sista 10 min.

AliasÖ 2011-05-26 23:50

 

Låt stå 1 dygn...

Tommy 2011-05-24 17:05

 

0,2 vad?

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

  • 500 g högrev
  • 1 dl matolja
  • 1 citron
  • 1 msk soja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1 gul lök
  • 400 g tomatkross
  • 2 morötter
  • 1 fänkål
  • 1 broccolihuvud
  • 250 g haricots verts
  • 1 msk rosmarin
  • 1 msk tomatpuré
  • salt
  • svartpeppar (nymald)
  • bulgur
  • 1 dl crème fraîche