Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Köttfärstårta

med créme fraiche

Köttfärstårta
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 200°C. Skär purjolöken i tunna strimlor. Fräs den mjuk i olja i en stekpanna. Tillsätt blandfärsen och stek tills den är genomstekt. Blanda i soja och oregano. Smaka av med salt och peppar.
2. Fördela färsblandningen på första tortillabrödet. Täck med ost. Lägg på ett tortillabröd ovanpå. Fördela ut färs och sen ost och avsluta med det sista tortillabrödet. Täck med ost och ställ sedan in i ugnen i ca 10 minuter eller tills osten har smält.

Servera med en klick créme fraiche och grönsaker i stavar

Tips!

Testa att ha dipsås och stavgrönsaker till tårtan. Byta ut kryddorna i färsen till t ex tacokrydda.

Kommentarer

Inga kommentarer finns för detta recept.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Köttfärstårta

  • 500 g blandfärs
  • 2 tsk soja
  • ½ purjolök
  • 1 msk oregano
  • 3 tortillabröd
  • 3 dl riven ost

Servera med:

  • 1 Gurka
  • 2 morötter
  • 1 gul paprika
  • 2 dl crème fraîche