Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Köttfärspiroger

med grönsallad

Köttfärspiroger
Tid: 45 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Hacka löken och stek gyllengul i smör i en stekpanna. Blanda sedan ner köttfärsen och fräs den färdig. Krydda med oregano, salt och peppar. Ställ åt sidan och svalna.
2. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Blanda en äggula, olja och mjölk i en annan skål. Blanda äggblandningen med mjölet och rör till en fin deg. Dela degen i 10 bitar och kavla ut varje bit till en 10 cm cirkel. Lägg en del köttfärs på mitten. Fukta kanterna med lite vatten och vik över ena delen så att det blir en halvmåne. Pensla med uppvispat ägg. Ställ in i ugnen i 200°C i ca 20 minuter.
3. Blanda créme fraiche med senap till en god dressing. Skär grönsakerna i stavar och servera till.

Tips!

Krydda hälften av köttfärsen med spiskummin och koriander för en mer utpräglad smak. Gör en dubbel sats och frys in till ett senare tillfälle

Kommentarer (6 st)

Anonym 2015-05-24 14:16

 

Jätte gott! 500 g nötfärs är för mycket. 150-200 g räcker.

Vardagsmaten 2012-04-18 08:58

 

Veddigebo, ser om jag kan förtydliga på något sätt utan att det försvårar i ingredienslistan.

veddigebo 2012-04-11 20:27

 

Där står ägg, men i receptet ska äggulor tillsättas till mjölken och oljan, sen ska man pensla med uppvispat ägg. En förtydling hade varit bra.

veddigebo 2012-04-11 20:26

 

Hade ingen oregano, tillsatte koriander och spiskummin istället, funkade fint. Tillsatte lite pressad vitlök, salt och svartpeppar i såsen, mycket gott.

vilma 2011-09-20 12:43

 

Så enkelt och så fantastiskt gott! Detta blir en favorit i repris!

Cissi 2011-05-30 20:03

 

Använde fullkornsmjöl istället och de blev kanongott!

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Köttfärspiroger

  • 5 dl vetemjöl
  • 2,5 krm bakpulver
  • 2,5 krm salt
  • 2 ägg (varav 1 äggula till degen)
  • 4 msk rapsolja
  • 1,75 dl mjölk
  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 msk oregano
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Senapsdressing

  • 2 dl crème fraîche
  • 2 msk sötstark grovkornig senap

Servera med:

  • 2 morötter
  • 1 röd paprika
  • 1 Gurka