Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Köttfärspaj

med grönsallad

Köttfärspaj
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 200°C. Fräs nötfärsen i smör i en stekpanna. När den är genomstekt, krydda med rosmarin, timjan och salt. Tillsätt grädde och riven parmesanost. Puttra någon minut och ställ sedan av.
2. Skala löken och skiva den tunt. Stek den mjuk i olja i en stekpanna ca 5 minuter. Tillsätt balsamvinägern precis på slutet.
3. Kavla smördegen tunn och fördela i pajformen så den täcker kanterna. Häll köttfärsen i formen. Lägg rödlöken ovanpå färsen och avsluta med riven ost. Ställ in i ugnen ca 15-20 minuter.
4. Blanda en grönsallad på babyspenat, kruksallad, rivna morötter, olja, citron, salt och peppar.

Tips!

Stek mangold eller spenat och fyll botten med innan köttfärsen. Byt ut löken till stekta tomater.

Kommentarer (8 st)

Johanna 2012-10-05 17:25

 

Morötterna är inte med i ingredienslistan!

Vardagsmaten 2012-10-04 16:10

 

När man använder smördeg, som i detta recept, är det inte nödvändigt att förgrädda skalet.

cano 2012-10-03 17:15

 

va?? Förgrädda skalet?? Måste man de?!!

Robert 2012-10-01 21:26

 

Mycket god smak. Glöm inte förgrädda pajskalet.

Vardagsmaten 2012-03-03 14:16

 

Pyret, färsen går bra att göra med bara hälften av löken om man har barn som inte gillar lök. Testa att bara riva ner lite lök och ha istället med en grönsak som de gillar, kanske tomater :)

Pyret 2012-02-29 20:02

 

Gott! Tyvärr för mycket lök för barnen.

Kiki 2012-02-28 18:18

 

Jättegott, salladen var verkligen pricken över i.

Mirwa 2011-03-29 09:27

 

Lätt att göra och mycket god.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Köttfärspaj

  • 2 smördegsplattor
  • 500 g nötfärs
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 3,25 msk grädde
  • 30 g parmesanost
  • 1 krm svartpeppar (nymald)
  • 2 rödlökar
  • 1 msk rapsolja
  • 2 krm balsamvinäger
  • 2 dl lagrad smakrik ost

Sallad

  • 1 kruksallad
  • 70 g babyspenat
  • 1 msk rapsolja
  • ½ citron
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Servera med:

  • knäckebröd