Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Köttfärslimpa

med grönsaker

Köttfärslimpa
Tid: 60 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 175°C
2. Blanda köttfärsen med ägg, olja, riven lök och vitlök, kapris, senap och rosmarin. Forma till en stor eller två mindre limpor. Lägg i en ugnsfast form, pensla med marinaden och ställ in ca 45 minuter i ugnen.
3. Dela morötter och potatis i mindre bitar. Lägg i en ugnsfast form, ringla över olja och ställ in i ugnen i ca 20 minuter.
4. Blanda skyn från formen med köttfärslimpan med créme fraiche och smaksätt med lite soja till en god sås.

Tips!

Om tiden är knapp kan du göra köttfärsbiffar av smeten istället och steka i stekjärnet.

Kommentarer (5 st)

SJJ 2011-11-15 23:01

 

Jag brukar fylla limpan med stekt lök och champinjoner och sedan lägga bacon ovanpå. Riktigt gott!

Vardagsmaten 2011-11-14 15:58

 

Mari, du har helt rätt! Det är texten som har hamnat fel vid en uppdatering som gjordes för ett tag sedan. Ändrar det direkt!

mari 2011-11-13 16:56

 

Konstigt att börja med grönsakerna. Ställ in dem eller häll dem i formen 20 min efter man har satt in köttfärslimpan i stället.

Vardagsmaten 2011-10-20 10:59

 

Bellamella, har man plats i formen tycker jag absolut man kan göra det, men om man inte har en stor form så funkar det fint med två olika former.

bellamella 2011-10-20 02:55

 

Varfor inte steka gronsakerna tillsammans med kottfarsen?

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Köttfärslimpa

  • 600 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 1 msk rapsolja
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk kapris
  • 1 msk grov senap
  • 1 msk rosmarin
  • 1 kg potatis, potatisar
  • 3 morötter

Marinad

  • 3,25 msk rapsolja
  • 1 tsk soja
  • 1 tsk senap

Sås

  • 2 dl crème fraîche
  • 1 tsk soja