Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Köttfärsgratäng

med potatismos

Köttfärsgratäng
Tid: 45 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 200°C. Skala potatisen och koka den i lättsaltat vatten i ca 20 minuter. Häll av vattnet och mosa med en visp eller gaffel. Blanda med mjölk och smör.
2. Hacka lök och vitlök fint. Fräs i smör i en stekpanna några minuter. Tillsätt färsen och fräs tills den är genomstekt. Blanda ner skivade champinjoner och fräs ytterligare någon minut. Krydda sedan med chilisås, salt och peppar.
3. Täck botten på en ugnsfast form med ett lager av potatismoset. Lägg sedan på färsfyllningen. Bred ut resten av potatismoset ovanpå. Avsluta med några klickar smör och skorpmjöl. Ställ in i ugnen ca 25 minuter.

Servera med bitar av morot, paprika och gurka

Tips!

Byta blandfärsen mot lammfärs Byta ut potatismoset mot överbliven pasta Använd gärna färs eller potatismos som blivit över från en annan middag.

Kommentarer (3 st)

zelma 2015-07-02 08:08

 

ska bli spännande att prova

cano 2013-11-11 17:37

 

Jättegott!

veddigebo 2012-03-31 22:45

 

gott!

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Köttfärsgratäng

  • 1 kg potatis, potatisar
  • 3,25 msk mjölk
  • 2 msk smör
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)
  • 500 g blandfärs
  • 1 lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 120 g champinjoner
  • 1 tsk salt
  • 3,25 msk chilisås
  • 1 krm svartpeppar (nymald)
  • 1 msk smör
  • 1 dl skorpmjöl

Servera med:

  • 2 morötter
  • 1 gul paprika
  • 1 Gurka