Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Köttfärsfyllda paprikor

med ris och buljong

Köttfärsfyllda paprikor
Tid: 40 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Koka riset enligt instruktionerna på förpackningen. Sätt ugnen på 200°C
2. Fräs färsen i lite smör i en stekpanna. Blanda i hackad lök och vitlök och fräs ytterligare någon minut. Krydda med oregano, salt, fond, soja,vatten och peppar. Låt puttra ca 10 minuter. Smaka av. Koka upp vatten till buljongen och rör i buljongtärning.
3. Skär av locket på paprikorna och ta ut innanmätet. Ställ i en ugnsfast form. Fyll paprikorna med köttfärsfyllningen och strö över ost. Häll buljongen i formen och ställ in i ugnen i ca 15 minuter.

Tips!

Paprikorna kan med fördel bytas ut mot bifftomater

Kommentarer (4 st)

soda 2015-08-20 16:18

 

Vitlök finns inte i receptet, jag tog en klyfta??

Holma 2015-08-19 21:35

 

Jättegott!

trebarnsmorsan 2013-12-19 22:34

 

Jag hoppade över att ställa paprikorna i buljong. Slapp ett moment och det blev hur bra som helst!

Themla 2011-09-12 22:14

 

Tillagade med mager fläskfärs och bytte ut kalvfonden mot dubbel buljong istället (studentekonomin har talat), serverade med couscous och utan jordnötter! Smaskens :)

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Köttfärsfyllda paprikor

  • 500 g nötfärs
  • 6 gröna paprikor
  • 2 gula lökar
  • 2 msk oregano
  • 1 tsk salt
  • 1,5 msk kalvfond
  • 1 tsk soja
  • 1,5 dl vatten
  • 1 krm svartpeppar (nymald)
  • 1 msk smör
  • 150 g lagrad smakrik ost
  • 1 köttbuljongtärning
  • 3 dl vatten

Servera med:

  • 3 dl ris
  • 200 g jordnötter