Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Köttfärsfyllda pannkakor

med grönsallad

Köttfärsfyllda pannkakor
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 200°C
2. Riv vitkålen fint. Skala morötterna och riv grovt. Skölj purjolöken och skär i tunna slantar. Hetta upp olja i en kastrull och fräs vitkål, morötter och purjolök på medelhög värme i ca 10 minuter. Rör om då och då.
3. Fräs nötfärsen i en stekpanna, salta och peppra. Blanda sedan ner i kastrullen med grönsakerna. Spä med vatten och krydda med fond och soja. Låt allt bli varmt. Smaka av med mer soja. Lägg en del av blandningen på varje pannkaka. Rulla ihop och lägg i en ugnsfast form. Avsluta med att strö riven ost över alltihop och sätt in i ugnen ca 10 minuter.

Servera med en grönsallad

Tips!

Vill man ha en vegetarisk fyllning byter man färsen mot mer grönsaker.

Kommentarer (3 st)

jennysk 2015-03-24 19:01

 

Vi bytade vitkålen mot svamp super gott

Felixan 2012-11-11 19:44

 

Helt okej rätt! Tippar att det ska vara 1 tesked istället för 1 kryddmått salt? Kanske mer peppar också - smaka av!! Denna kommer jag att göra igen iaf!

Petra 2012-04-02 16:20

 

Tror att denna skulle vara godare utan vitkål. Tyckte vitkålen gav en mindre smakfull eftersmak.
Men tror på att denna kan fungera - utan vitkål :p

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Köttfärsfyllda pannkakor

  • 8 färdiga pannkakor
  • 300 g vitkål
  • 500 g nötfärs
  • 2 morötter
  • 1 purjolök
  • 1,5 msk kalvfond
  • 1 dl vatten
  • 1 dl riven ost
  • 1 tsk rapsolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Servera med:

  • 1 kruksallad