Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Köttfärsfyllda crépes

med avokadosallad

Köttfärsfyllda crépes
Tid: 40 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Blanda mjöl och salt i en skål. Häll på hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Blanda ner resten av mjölken och filen. Knäck i alla äggen, häll i oljan och blanda till en jämn smet. Låt stå en stund medan du förbereder färsen.
2. Fräs färsen i lite smör i en stekpanna. Lägg sedan över i en kastrull eller gryta. Hacka löken i små bitar och fräs gyllenbrun i lite smör i stekpannan. Blanda med färsen. Krydda med mejram eller oregano, mynta, salt, fond, soja,vatten och peppar. Låt puttra ca 10 minuter. Smaka av.
3. Värm upp smör i en stekpanna och häll ner ca 1 dl av pannkakssmeten. Stek någon minut på varje sida och lägg sedan över pannkakslaggen på en tallrik. Blir ca 10-12 laggar.
4. När alla pannkakor är färdiga, klicka ut lite köttfärsröra i mitten på varje lagg och rulla ihop. Lägg i en ugnsfast form. Strö riven ost över pannkakorna och ställ in i 200°C i ca 5 minuter.

Servera med grönsallad, skivad avokado och småtomater. Ringla över lite olja, salt och peppar.

Tips!

Gör en dubbel sats av både pannkakorna och färsen och frys in till en annan gång. Färsen är perfekt att fylla pajskal eller paprikor med. Det är både gott och nyttigt att blanda i riven morot i pannkakssmeten.

Kommentarer (6 st)

Holma 2016-10-09 14:46

 

Jättegott!

Plösnog 2013-08-31 07:17

 

Väldigt gott och enkelt! Vi körde med köttfärssås som blivit över från helgen...

tovedan 2013-06-11 19:39

 

sååå gott :)

VardagsmatenSanna 2013-02-28 10:41

 

Nu är det ändrat i receptet. Man kan använda antingen oregano eller mejram.

Embargo 2013-02-22 18:06

 

Det står att man ska krydda m mejram i receptet men finns inte med i ingredienslistan. Oregano finns med iningredienslistan med receptet anger inte när det ska tillsättas

cissis 2013-02-14 19:23

 

Otroligt gott!!

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Pannkakor

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl fil
  • 1 tsk salt
  • 6 ägg
  • 1 msk rapsolja

Köttfärsfyllning

  • 500 g nötfärs
  • 2 gula lökar
  • 2 msk mejram eller oregano
  • 1 tsk mynta
  • 1 tsk salt
  • 1,5 msk kalvfond
  • 1 tsk soja
  • 1,5 dl vatten
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Avokadosallad

  • 1 kruksallad
  • 1 avokado
  • 200 g småtomater
  • 1 msk matolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)