Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Köttfärsburrito

med svarta bönor

Köttfärsburrito
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Fräs köttfärsen. Tillsätt kryddmix och 1 dl vatten. Rör runt och låt puttra på svag värme ca 5 minuter. Skölj bönorna och blanda i köttfärsen. Låt allt puttra ihop ca 5 minuter.

2. Blanda avokado med 3 dl gräddfil och guacamole kryddmix. Koka ris enligt instruktionerna på förpackningen.

3. Blanda det kokta riset med pressad lime och smaka av med salt. Vill du är det även gott att blanda i finhackad koriander eller persilja i riset. Finhacka tomat och rödlök.

Servera burriton med köttfärs, limeris, guacamole, tomat, rödlök, gräddfil och riven ost. Toppa gärna med en tomatsalsa av valfri styrka.

Tips!

Byt ut köttfärsen mot kyckling eller pulled pork. Vill du ha rätten vegetarisk väljer du istället quorn- eller sojafärs.

Kommentarer (1 st)

Holma 2017-04-18 18:58

 

Jättegott!

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 1 kryddmix Taco Original
  • 8 tortillabröd (gärna stora)
  • 200 g svarta bönor
  • 2 portioner ris
  • 1 lime
  • 2 avokador
  • 5 dl gräddfil
  • 1 kryddmix Guacamole
  • 3 tomater
  • 1 rödlök
  • 200 g riven ost

Goda tillbehör

  • tomatsalsa (valfri styrka)
  • Färsk koriander eller persilja