Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Köttfärs- och kålsoppa

med morotsbröd

Köttfärs- och kålsoppa
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Strimla kålen i tunnt. Värm upp lite olja i en stor kastrull och fräs kålen i ca 5 minuter tills den börjar bli mjuk. Slanta morötter och rotselleri och blanda ner med vatten och buljongtärningar i kastrullen. Låt allt koka upp och puttra i ca 10 minuter.
3. Fräs färsen och när soppan kokat färdigt blanda ner färs med pressad vitlök, gurkmeja, mejram, cayennepeppar, krossade tomater och tomatpuré i kastrullen. Koka upp och smaka av med salt och peppar.

Tips!

Vill man kan man koka ris eller pasta till. Byt ut cayennepepparen mot 2-3 msk tacokrydda.

Kommentarer

Inga kommentarer finns för detta recept.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Köttfärs- och kålsoppa

  • 600 g nötfärs
  • 300 g vitkål
  • 2 morötter
  • 1 bit rotselleri
  • 6 dl vatten
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 400 g tomatkross
  • 1 msk tomatpuré
  • 2,5 krm cayennepeppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk mejram

Servera med:

  • morotsbröd
  • 1 dl crème fraîche