Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Köttbullar

med grönsaker

Köttbullar
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1.Blanda färsen med riven lök, olja, salt och svartpeppar. Forma små köttbullar. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn köttbullarna runt om.
2. Koka makaronerna enligt instruktioner på paketet. Häll av vattnet och blanda ner riven ost, olja, salt och svartpeppar.
3. Koka broccoli, ärter och majs i lättsaltat vatten några minuter.


Vegetariskt alternativ - Mandelköttbullar

Blanda 150g mandelmjöl med 150g riven ost, 1,5 dl ströbröd och en riven gul lök. Salta och peppra. Rulla små köttbullar och stek i olja.

Koka makaronerna men uteslut osten eller välj vegetarisk ost.

Tips!

Har man bråttom kan man köpa färdiga köttbullar istället för att göra de själv. Toppa makaronerna med lite persilja och koriander. Ger en härlig, lite annorlunda touch. Är även gott att blanda i köttbullssmeten.

Kommentarer (1 st)

Hälsosamståkuk 2017-02-20 16:25

 

Hur många köttbullar skall man ha per portion?

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Köttbullar

  • 600 g nötfärs el. blandfärs
  • 1 gul lök
  • 1,5 tsk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Ostmakaroner

  • 4 portioner idealmakaroner
  • 100 g lagrad smakrik ost
  • 1 tsk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Servera med:

  • grönsaksblandning (broccoli, ärter, majs)