Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Korv- och rispytt

med chilisås

Korv- och rispytt
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Koka riset enligt instruktionerna på paketet.
2. Dela blomkålen i mindre bitar och skiva morötterna i slantar. Koka i lättsaltat vatten ca 7 minuter. Lägg i ärterna de sista minuterna.
3. Skiva lök och paprika i strimlor och fräs mjukt i lite olja i en stekpanna. Skär korven i slantar och blanda ner med lök och paprika. Rör ner soja, gurkmeja, peppar och ev. sambal oelek. Låt allt fräsa på låg värme ca 5 minuter. Lägg sedan över i en stor skål. Blanda ner morötter, blomkål och ärter. Avsluta med att blanda i riset.

Servera med en klick chilisås

Tips!

I denna pytt kan man med fördel använda sig av kyckling- eller sojakorv. Låt alla blanda sin egen pytt, på så vis kan var och en välja det man tycker bäst om.

Kommentarer (6 st)

Tessan 2017-11-22 19:46

 

Gott men lite torrt! Tror att jag köper turkisk yougurt till nästa gång som tillbehör! ??

Holma 2016-09-04 10:18

 

Jättegott

Vardagsmaten 2011-12-22 18:50

 

Larjin, tanken är chilisås av ketchuptyp men det är samtidigt en smaksak. Det funkar även med vanlig ketchup och det är tänkt att ha chilisåsen/ketchupen som en smaksättare bredvid.

Larjin 2011-12-15 17:01

 

Ska det serveras med chilisås av ketchuptyp eller sweet chilisås? Det framgår liksom inte.

sandra 2011-08-30 11:22

 

Jag håller med om att chilisåsen var överflödig men min sambo gillade det så häll vid sidan om och avgör själv och inte som jag gjorde hällde allt på. Vi använde oss av kryddigare korvar såsom choritzo osv... Det var gott :)

Johanna 2011-08-29 19:12

 

Smakfullt och gott. Använde sojakorv :) Chilisåsen slog dock ut smaken från maten lite för mycket, så det var nästan godare utan.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Korv- och rispytt

  • 3 dl ris
  • 350 g korv
  • 2 gula lökar
  • 1 gul paprika
  • 1 tsk soja
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 krm svartpeppar (nymald)
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk sambal oelek (valfritt)
  • 2 morötter
  • 300 g blomkål
  • 100 g gröna ärter

Servera med:

  • chilisås