Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Klassiska hamburgare

med stekt potatis

Klassiska hamburgare
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Blanda färsen med ägg, salt och peppar. Forma till hamburgare. Stek några minuter på varje sida i smör tills de är genomstekt.
2. Skär potatisen i stavar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek tills de är gyllenbruna.
3. Fördela grönsaker, hamburgare, dressing, lök och ost på brödet.

Tips!

Gör egen dressing med majonnäs, créme fraiche, ketchup och lite kryddor.

Kommentarer (5 st)

Millaz72 2013-07-07 22:09

 

Jag blandar i färskost i min köttfärs, blir super gott!

Sofie 2013-02-15 12:46

 

Jätte gott men tog med mer grönsaker och mindre kyckling.

Luzis 2012-02-17 18:27

 

Ett till tips.
Hamburgare: en näve nötfärs, forma till burgare, pensla på lite av din favorit marinad, stek.
Blir supergott och du slipper blanda till en smet.

Vardagsmaten 2011-09-01 13:33

 

Just i detta receptet är det blandfärs som är valt men det går precis lika bra med nötfärs. Jag hade dock blandat i 1 msk rapsolja till färsen då för att få den smidig.

MArtin 2011-08-27 08:05

 

Klassiska hamburgare - med blandfärs?

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Hamburgare

  • 600 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)
  • 1 msk smör
  • 2 tomater
  • 100 g grönsallad
  • 150 g ost
  • 1 kg potatis, potatisar
  • 1 msk rapsolja
  • 4 hamburgerbröd

Servera med:

  • 1 dl hamburgerdressing
  • 1 dl rostad lök