Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Kinesisk wok

med Tobias Karlsson

Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Dela grytbitarna i mindre bitar. Hacka salladslöken fint.
2. Hetta upp olja i en wok eller stekpanna. Blanda i ingefära och riven vitlök. Låt fräsa ca 1 minut. Rör sedan ner salladslöken och fräs ytterligare någon minut. Lägg i grytbitarna och fräs på medelvärme i ca 5 minuter eller tills de är genomstekta. Salta och peppra.
3. Koka nudlarna enligt instruktionerna på förpackningen. Blanda ner grönsakerna i woken och stek ytterligare 5 minuter. Rör sist ner de kokta nudlarna och låt allt bli varmt.

Tips!

Ha gärna i lite chili i woken för mer smak. Använd gärna färsk ingefära. Har du tid så kan du byta ut de frysta grönsakerna mot färska som du snabbt wokar med grytbitarna. Rosta gärna sesamfröna innan serveringen.

Kommentarer (3 st)

Vardagsmaten 2011-08-18 12:00

 

Vill man krydda upp denna rätt lite annorlunda är mitt tips att ta i lite av den krydda som heter kinesiska fem kryddor, som bland annat innehåller anis, kryddpeppar, kryddnejlika. Att rosta sesamfröna ger också en härlig smak till rätten.

evli 2011-08-17 21:07

 

Helt OK wok-rätt. Även barnen åt. Jag tycker dock att köttet behöver kryddas under stekningen med åtminstone salt och peppar.

Johanna 2011-08-17 17:01

 

Rent ut sagt äckligt. Väldigt smaklöst och då hade jag ändå i chili. Fick dränka allt i sweet chilisås för att det skulle bli ätligt.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Ingredienser

  • 500 g grytbitar av fläsk eller nöt
  • 1 knippe salladslök
  • 1 tsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk rapsolja
  • 500 g wokgrönsaker
  • 250 g äggnudlar
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Servera med:

  • 2 msk sesamfrö