Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Kebabkött i tortillabröd

med rödkål

Kebabkött i tortillabröd
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Strimla nötköttet i tunna strimlor. Blanda alla ingredienser till marinaden i en stor skål. Lägg sedan ner det strimlade köttet i marinaden. Låt stå och vila ca 10-15 minuter.
2. Värm upp en stekpanna. Häll ner allt kött med marinad i pannan och stek på mellanhög värme i ca 10 minuter. Rör kontinuerligt i pannan så att det inte bränner vid. Höj värmen och stek ytterligare 2-3 minuter så att köttet får lite stekyta på slutet.
3. Strimla rödkålen fint och lägg tillsammans med grönsallad, skivade tomater, inlagd gurka och smulad fetaost på tortillabröden. Avsluta med att lägga på köttet och rulla ihop brödet.

Tips!

Det går snabbt att göra egna goda såser till kebaben. Välj turkisk yoghurt som grund och smaksätt med tomatpuré, vitlök och/ eller senap. Smaka av med salt och peppar. Vill man inte göra egna finns det goda färdiga varianter att köpa i affären.

Kommentarer (4 st)

emma86 2016-02-16 17:59

 

Ska bli spännande att testa :) har gjort följt era recept i 3veckor nu.
Men har märkt att ni inte har med såser ;)

magnus 2012-07-02 17:58

 

Det blev supergott

Vardagsmaten 2012-03-26 09:11

 

Karré är ypperligt att byta ut till om man inte vill ha nötkött :)

AtliX 2012-03-23 21:13

 

Var gott men jag föredrar nog karré istället för grytbitar!

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Kebabkött

  • 600 g Grytbitar (nöt)
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2,5 krm vitlökspulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar (nymald)

Servera med:

  • 4 st tortillabröd
  • grönsallad
  • 200 g rödkål (riven)
  • 3 tomater
  • 1 dl svarta oliver
  • inlagd gurka
  • 150 g fetaost