Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Kantarellkotlett

med brysselkål

Kantarellkotlett
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Hacka löken fint och fräs mjukt i smör i en kastrull. Lägg i kantarellerna och stek på medelvärme tills vätskan ångat bort. Strö över mjölet och rör ut med svampen. Häll på grädden och rör om. Koka samman och krydda med fond, soja och peppar. Smaka av med peppar.
2. Skala potatisen och koka i lättsaltat vatten i ca 20 minuter. Mosa potatisen med en gaffel eller elvisp, blanda i smör och grädde. Smaka av med salt och peppar.
3. Sätt ugnen på 175°C. Salta och peppra kotletterna. Smält smör i en stekpanna och bryn kotletterna runt om. Lägg sedan över kotletterna i en ugnsfast form. Häll över kantarellsåsen och ställ in i ugnen ca 15 minuter.
4. Koka brysselkålen i ca 10 minuter i lättsaltat vatten.

Tips!

Smaksätt gärna såsen med lite vitt vin. Blanda i riven parmesanost i potatismoset.

Kommentarer (8 st)

BrittiskaOstGudinnan 2013-10-09 21:11

 

2,5 ostar/5. Tillagningstiden var för kort!

JohannaHbg 2013-02-05 18:04

 

Hade ganska höga förväntningar på denna rätt så blev lite besviken men den gick absolut att äta :-)

Millan 2013-02-03 05:41

 

Supergott! Använde ingen fond utan enbart salt och peppar och vanlig guldsoja. Burkkantareller. Blev lite torrt att använda fläskkotletter så nästa gång blir det med fläskfilé

Emmis 2012-10-09 19:03

 

Väldigt gott. Men instämmer angående sojan, fick spä ut såsen med mer grädde. Nästa gång tänker jag pröva med fläskfilé. :)

EvaS 2012-10-04 18:13

 

Gott kommer att göra detta fler gånger

Lin 2012-10-03 16:55

 

Vår nya söndagsmiddag!! Helt suveränt gott!! Hittade inga färska kantareller så vi körde med inlagda på burk, funkade super!

Johanna 2011-09-26 19:57

 

Tog lax istället! Blev underbart god vardagslyxmat!

dani 2011-08-28 22:41

 

Gjorde denna rätt häromdagen. Kommer ta bort sojan helt från receptet nästa gång då sojan tog över smaken på kantarellsåsen. I övrigt mycket gott!

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Kantarellkotlett

  • 600 g fläskkotletter
  • 200 g kantareller
  • 2 schalottenlökar
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk viltfond
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 3 msk smör
  • 1 msk soja
  • 1 kg potatis, potatisar
  • 2 msk smör
  • 2 msk grädde
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Servera med:

  • 300 g brysselkål