Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Kalkon- och örtostrullar

med potatisgratäng

Kalkon- och örtostrullar
Tid: 40 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skiva potatisen i tunna skivor och lägg i en ugnssäker form. Blanda 3 dl grädde med 2 dl mjölk, 2 dl riven ost, salt och nymald svartpeppar. Häll gräddblandningen över potatisen och ställ in i ugnen i ca 30-35 minuter.
2. Skala 1 gurka och skär i tunna stavar. Ta två skivor kalkonkött och lägg omlott. Lägg på en klick av färskosten och några gurkstavar. Rulla ihop till en rulle och lägg på ett fat.
3. Skala morötterna och skär i stavar. Servera till.

Tips!

Blanda ner en eller två palsternackor i gratängen. Blir en god sötaktig smak.

Kommentarer

Inga kommentarer finns för detta recept.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Kalkon- örtostrullar

  • 200 g rökt kalkonkött
  • 1 Gurka
  • 200 g färskost med örtkrydda

Potatisgratäng

  • 1 kg potatis, potatisar
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl riven ost
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Servera med:

  • 4 morötter