Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Kalkon- och mangocouscous

med haricots verts

Kalkon- och mangocouscous
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Koka couscousen enligt instruktionerna på förpackningen.
2. Hacka paprikan och schalottenlökarna fint. Hetta upp olja i en stekpanna, pressa ner vitlök och blanda i paprika och schalottenlök. Stek på låg värme tills löken är genomskinlig. Blanda sedan i mangochutney och låt allt steka ihop några minuter. Hacka tomaten fint och blanda i tillsammans med den kokta couscousen. Avsluta med att riva skal och pressa saft från en lime. Rör runt och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
3. Koka haricots verts i lättsaltat vatten några minuter.

Tips!

Byt ut kalkonen till kycklingkorv eller kycklingfilé Använd gärna fullkorns couscous

Kommentarer

Inga kommentarer finns för detta recept.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Mangocouscous

  • 3 dl couscous
  • 2 msk rapsolja
  • 1 röd paprika
  • 3 schalottenlökar
  • 1 Tomat
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk mango chutney
  • 1 lime
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Servera med:

  • 250 g haricots verts
  • 300 g rökta kalkonskivor