Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Jordnötsskyckling

med ris

Jordnötsskyckling
Tid: 25 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 200°C. Krydda kycklingfiléerna med salt, peppar och paprikapulver. Bryn snabbt i smör i en stekpanna och lägg sedan filéerna i en ugnsfast form.

2. Blanda jordnötssmör med grädde, finhackad chili och ost. Fördela blandningen över filéerna och ställ in i ugnen ca 20 minuter.

3. Koka under tiden ris enligt instruktionerna på förpackningen och gör en sallad med ruccola och gurka.

Detta recept kommer från en av våra användare som var med och tävlade i kategorin om Bästa kycklingreceptet.

Tips!

För en lättare variant, ta hälften grädde, hälften mjölk. Såsen blir dock lite lösare i sin konsistens.

Kommentarer (1 st)

Elina 2013-03-10 20:03

 

Ingen hitt. Smakade väldigt lite och inte så gott som vi hoppats. Blev väldigt lite sås.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk smör
  • 1 krm salt
  • 2 krm svartpeppar (nymald)
  • 1-2 tsk paprikapulver
  • 3 msk jordnötssmör
  • 3 dl matlagningsgrädde (eller vispgrädde)
  • 1 dl lagrad smakrik ost (riven)
  • 1 msk chili (antingen färsk eller fryst hackad)
  • ris
  • 100 g ruccola
  • 1 Gurka