Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Jambalaya

med rostade hasselnötter

Jambalaya
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Hacka lök och vitlök grovt. Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs löken genomskinlig. Blanda i chilipulver.
2. Tillsätt vatten, tomatkross, fond, gurkmeja och olja. Koka upp. Blanda i basmatiriset och koka i ca 15 minuter. Ta av från plattan och låt stå någon minut under lock.
3. Skär kycklingen i mindre bitar och skär korven i slantar. Fräs några minuter i lite smör tills de är genomstekta. Blanda ner med riset. Tillsätt grönsakerna och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.

Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna några minuter och servera till.

Tips!

Vill du ha mer smak i jambalayan, krydda med mer chili och servera med chilisås eller mangochutneysås.

Kommentarer (8 st)

Greedy 2015-02-17 16:27

 

Ganska tragisk maträtt. Kommer garanterat inte laga igen, ej heller rekommendera till andra.

Holma 2015-02-02 21:31

 

Ganska gott men kommer nog inte göra det igen.

Juizy 2014-11-11 20:31

 

Gott men för starkt (använde chilikrydda fr. thailand...

Moon 2014-04-03 13:15

 

Väldigt god, uppskattades av alla i fmailjen

Flipper 2012-04-23 21:47

 

Vi vuxna tyckte det var gott men ingen hit hos barnen..

Lisa 2012-03-29 16:17

 

Så sjukt gott! Tog lite extra kyckling och kryddade massor! Kommer jag helt klart att göra snart igen!

jay 2011-10-13 19:48

 

Super gott! Jag tog soja och liten socker istället salt. Älskar det hela familj

Sussie 2011-10-07 20:45

 

Men så gott och så enkelt.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Jambalaya

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2,5 krm chilipulver
  • 3 dl vatten
  • 400 g tomatkross
  • 1,5 msk kycklingfond
  • 1 msk gurkmeja
  • 2 msk rapsolja
  • 3 dl basmatiris
  • 300 g kycklingfiléer
  • 300 g cabanosskorv
  • 1 msk smör
  • 300 g fryst grönsaksblandning (ärter, majs, paprika)
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Servera med:

  • knäckebröd
  • 2 dl hasselnötter