Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Italienska delikatesspizzor

Tid: 15 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Finfördela jästen i en bunke, häll på vatten och rör om. Tillsätt olja, salt och mjöl. Arbeta ihop en smidig deg. Jäs under lock på ett kallt ställe. Förbered gärna dagen innan.

2. Sätt ugnen på 250°C. Ta ut degen och kavla ut den på mjölat bakbord. Pizza 1: Bred ut pesto över hela degen. Strö över skivad mozzarella. Pizza 2: Bred ut tomatpesto över hela degen.

3. Ställ in i ugnen ca 10 minuter. Ta ut och lägg på alla ingredienser. Servera!

Tips!

Vill du inte göra din egen deg, gå ner till närmsta pizzeria och be att få köpa några degklumpar. Receptet kommer från Garants Foodtruck med kocken Hampus i köket. I filmen ser du honom laga en komplett Italiensk måltid med allt från förrätt till dessert.

Kommentarer (4 st)

Vardagsmaten 2016-03-04 11:26

 

Oljan måste ha fallit ur receptet! Ber om ursäkt. Har lagt till det nu. Ska vara ca 0,5 dl.

Maja 2015-12-14 14:48

 

I beskrivning står det olja men inte bland ingredienserna?

Elin 2015-12-04 14:35

 

Det här är så gott! Vi har gjort det flera gånger!

Nikodemus 2015-04-15 15:11

 

Hur mycket olja ska degen innehålla?

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 7-8 dl vetemjöl
  • 2,5 dl vatten
  • 3,25 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 dl pesto
  • 1 dl Tomatpesto
  • 400 g mozzarella
  • 200 g salami
  • 100 g Garant inlagd kronärtskocka
  • 200 g småtomater