Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Italiensk bönsallad

med bruschetta

Italiensk bönsallad
Tid: 25 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 200°C. Skiva rödlöken tunt. Häll av och skölj bönorna. Koka sojabönorna i lättsaltat vatten 2-3 minuter. Häll av och skölj med kallt vatten. Blanda bönor, sojabönor och rödlök med 2 msk olivolja och balsamvinäger i en stor skål. Låt stå en stund.

2. Riv vitlök och blanda med 1 dl olja och pensla brödskivorna. Ställ in i ugnen ca 5-7 minuter. Ta ut och bred på bruschettamixen.

3. Skiva tomaterna och blanda tillsammans med salladen och bönorna. Rör runt ordentligt.

Servera bönsalladen med inlagda grönsaker, oliver, antipasto (lufttorkad skinka, salami) och bruschetta.

Tips!

Bruschettamix är en produkt från Garant med mixade soltorkade tomater och oliver. Detta går naturligtvis även att göra själv genom att finhacka eller mixa soltorkade tomater med oliver och olivolja.

Kommentarer

Inga kommentarer finns för detta recept.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

  • 400 g vita bönor (stora eller små)
  • 400 g kidneybönor
  • 250 g sojabönor
  • 2 rödlökar
  • 200 g blandad sallad
  • 2 tomater
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 300 g inlagda grönsaker (grillad zucchini, rostad paprika, kronärtskockor, grönsaksmix )
  • oliver
  • 120 g lufftorkad skinka eller salami
  • 100 g bruschettamix
  • 4 skivor bröd