Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Indiska köttbullar

med tikka masala

Indiska köttbullar
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Blanda färs, ströbröd och ägg i en bunke. Låt vila 10 minuter för att svälla. Rulla köttbullarna och stek i smör på medelhög värme tills de får fin färg.
2. Tillsätt Tikka Masala Spice Mix och vatten. Rör ner Crème Fraiche. Låt puttra i 5-10 minuter under lock på låg värme.
3. Koka basmatiris enligt instruktionerna på förpackningen.

Servera med koriander, mangochutney och papadums.

Tips!

Byt ut blandfärsen mot lammfärs

Kommentarer (6 st)

Johanna333 2017-09-28 20:16

 

Hade lök och röd curry i köttbullarna, och sen lika dant i såsen, plus vitlök och ingefära. Blev väldigt mycket smak! Supergott!

nini 2017-09-27 15:18

 

Fantastiskt gott!

madorama 2016-03-31 08:10

 

spännande recept men väldigt smaklös, skulle blivit godare om man kryddade köttfärsen lite samt att ha i lite lök, kanske använda 2 påsar tikka masala..för lite mer smak skulle inte skada!

Holma 2015-10-05 09:43

 

Inte så gott.

Tinamari81 2015-10-01 17:49

 

Otroligt gott! Hela familjen gillade den här rätten.

Elina 2013-03-12 16:06

 

Väldigt gott! Kan tänka mig att kikärter skulle smaka bra ist för köttfärs om man vill ha vegetariskt. Skulle hellre lära mig kryddningen själv men kryddmixen var väldigt god.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

  • 500 g blandfärs
  • 1 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 1 msk smör
  • 1 påse Tikka Masala Spice Mix
  • 1 dl vatten
  • 2 dl crème fraîche
  • 3 dl basmatiris

Servera med:

  • mango chutney
  • Papadums