Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Indisk köttfärsblandning

med banan och ris

Indisk köttfärsblandning
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Koka riset enligt instruktionerna på paketet.
2. Hacka löken. Hetta upp olja, blanda ner garam masala och fräs löken. Blanda sedan ner färsen och stek tills den färdig. Blanda ner créme fraiche, tomatkross och övriga kryddor. Puttra i ca 10 minuter
3. Skiva bananen och lägg på ett fat. Strö över kokosflingor.

Smaka av med salt, peppar och garam masala

Tips!

Tillsätt gärna chilipulver i köttfärsen för mer smak. Det är gott att byta riset till libabröd och lägga köttfärsen med alla tillbehör i brödet.

Kommentarer (4 st)

BrittiskaOstGudinnan 2013-12-29 09:55

 

spännande och gott!

jeeen 2012-11-22 20:50

 

Nä fyfasiken! Det här va inte gott, trots mer kryddor!

Pyret 2012-03-05 19:44

 

Familjen var nöjd men det kunde ha varit mer krydda. Jag tyckte det smakade unk.

Karina 2011-09-26 10:29

 

Riktigt gott men kan behöva lite mer mängd kryddor

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Indisk köttfärs

  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 2 dl crème fraîche
  • 400 g tomatkross
  • 1 tsk paprika pulver
  • 2 tsk garam masala
  • 1 msk rapsolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Servera med:

  • 1 banan
  • 1 dl kokosflingor
  • 4 tomater
  • 3 dl ris
  • 200 g russin
  • 200 g jordnötter