Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Indisk grönsaksgryta

med naanbröd

Indisk grönsaksgryta
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Koka basmatiriset enligt instruktionerna på förpackningen.
2. Hetta upp olja i en kastrull. Sänk värmen och blanda ner chiliflakes och pressad vitlök. Skiva morötterna i slantar, paprikan i skivor och löken i klyftor. Lägg ner i oljan och fräs i ca 10 minuter.
3. Dela blomkålen i små bitar/huvud. Häll av kikärterna och skölj de snabbt. Blanda ner i kastrullen tillsammans med kryddor, kokosmjölk och vatten. Rör runt och låt allt puttra i ca 20 minuter. Smaka ev. av med mer kryddor.

Tips!

Vill man ha en mer kryddig gryta, öka mängden chili och curry med det dubbla Den röda curryn kan bytas till en mildare gul curry. Går även bra att ha som tillbehör till t ex tandoorikyckling.

Kommentarer (1 st)

rasmus 2012-01-20 17:27

 

riktigt gott

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Indisk grönsaksgryta

  • 3 dl basmatiris
  • 2 morötter
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 300 g blomkål
  • 400 g kikärter
  • 400 g kokosmjölk
  • 2,5 krm chiliflakes
  • 1,5 msk garam masala
  • 1 msk gurkmeja
  • 1 msk röd curry
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja

Servera med:

  • naanbröd