Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Ikas vitlökskyckling

md ris

Ikas vitlökskyckling
Tid: 25 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Blanda olja och soja med riven ingefära och pressad vitlök i en bunke. Skär kycklingen i mindre bitar och lägg i marinaden. Marinera valfri tid. Sätt på vatten till riset och följ instruktionerna på förpackningen. Koka gärna med en buljongtärning.

2. Finhacka chilin och fräs snabbt i olja i en het stekpanna. Blanda ner den marinerade kycklingen och bryn snabbt. Tillsätt kokosmjölken och pressad lime. Koka upp och puttra ca 10 min. Smaka av med salt, peppar och ev. mer lime.

3. Servera kycklingen med riset och ev. några grönsaker.


Detta recept kommer från en av våra användare som var med och tävlade i kategorin om Bästa kycklingrecept.

Tips!

Vill man är det gott att blanda i en förpackningen wokgrönsaker med kycklingen i stekpannan.

Kommentarer (1 st)

Solvik 2015-05-25 20:17

 

Väldigt gott, men bilden överrensstämmer inte med resultatet. Det var inte alls brunt utan ljust i färgen, både kycklingen och såsen.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

  • 600 g kycklinginnerfilé
  • 3 vitlöksklyftor
  • 4 msk soja
  • 6 cm ingefära
  • 1 dl rapsolja
  • 400 g kokosmjölk
  • 1-2 röd chili
  • 2 st lime
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)
  • ris