Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Hemlagad ärtsoppa

med senap

Hemlagad ärtsoppa
Tid: 120 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Förbered dagen innan: Blötlägg ärtorna dagen innan och häll bort vattnet innan du lagar soppan.

2. Koka ärtorna i lättsaltat vatten i en stor kastrull tillsammans med pepparkorn, mejram och timjan. Skala och skiva en gul lök och blanda ner i kastrullen. Låt allt koka tills ärtorna är mjuka. Ca 1 1/2-2 timmar. Rör om då och då och avlägsna skum från soppan.

3. Smula ner en buljongtärning, koka upp. Smaka av med senap och spä eventuellt ut soppan med vatten. Krydda till slut soppan med två matskedar senap.

Tips!

Vill du inte ha soppan vegetarisk kan du koka med en bit rimmad bog eller servera med bitar av fläsk.

Kommentarer

Inga kommentarer finns för detta recept.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

  • 5 dl gula ärtor
  • 5 svartpepparkorn
  • 1 gul lök
  • 1,5 tsk mejram
  • 1,5 tsk timjan
  • 2 msk senap
  • 1 buljongtärning (grönsak)