Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Gubbröra på kavring

med grönsaker

Gubbröra på kavring
Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Skala potatisen och koka i lättsaltat vatten ca 20 minuter. Koka äggen i ca 8 minuter.
2. Skiva den kokta potatisen och äggen i små bitar. Smält smör i en stekpanna och blanda ner ägg, potatis och finhackad lök. Fräs på medelhög värme tills potatisen börjar få lite färg. Hacka ansjovisfiléerna i små bitar och blanda ner tillsammans med hackad dill och gräslök. Rör runt och blanda sedan ner créme fraiche. Låt allt puttra ca 5-7 minuter tills röran fått en krämig konsistens.
3. Lägg upp gubbröran på kavringen. Gör en råkostsallad till på rivna morötter, gurka, vitkål och paprika. Pressa över citron, salta och peppra.

Tips!

Gör röran utan ansjovis om du inte gillar fisken. Detta receptet räcker till fyra smörgåsar vilket blir en lätt middag. Öka på mängden portioner om du vill ha fler smörgåsar.

Kommentarer (6 st)

val 2014-01-03 18:32

 

Vad göra med löken?

Vardagsmaten 2013-12-19 09:16

 

Om du går via sajten går det att dela. I apparna kommer det snart en uppdatering som kommer att göra att det går att dela enkelt :)

val 2013-12-14 11:33

 

Delningsfunktion?

Vardagsmaten 2011-05-27 11:20

 

hej igen, nu är det ändrat, hade blivit ett fel med antalet portioner

Vardagsmaten 2011-05-27 09:44

 

hmmm... ska se vad som har hänt, ser konstigt ut

franzzzz 2011-05-27 02:08

 

Det här är ju för 16 pers.....

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Gubbröra på kavring

  • 10 st ansjovisfiléer
  • 4 st ägg
  • 300 g potatis, potatisar
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 4 msk dill
  • 4 msk gräslök
  • 2 dl crème fraîche
  • 4 skivor kavring

Råkostsallad

  • 2 morötter
  • ½ Gurka
  • 1 röd paprika
  • 200 g vitkål
  • ½ citron
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)