Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Gryta alá fiskmix

Gryta alá fiskmix
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Skiva löken tunt. Skala morötterna och skär i tunna stavar. Skala potatisen och dela ev. på hälften om dom är stora. Fräs löken mjuk i smör i en stor kastrull. Häll på tomater, buljong och blanda ner potatis och morötter. Puttra ca 15 minuter tills potatis och morötter är mjuka.

2. Rör ner crème frâiche. Avsluta med att försiktigt fördela fisken och låt sjuda i ca 6 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3. Rör ihop crème frâiche, majonäs och vitlök till en aioli. Smaka av med salt och peppar.

Servera grytan med räkor, dill och aioli.

Tips!

För att variera smaken på grytan är det gott att blanda i antingen färska kryddor, saffran eller curry.

Kommentarer (6 st)

Johanna333 2017-02-09 20:35

 

bland det godaste jag någonsin ätit!! slickade tallriken...

Bulan 2014-07-09 17:10

 

Jag la i dillen i soppan samtidigt som jag la i fisken. La även i räkorna i soppan precis innan servering. Mums vad gott

Bulan 2014-07-09 17:09

 

Underbart god!!!

inger 2014-02-09 07:10

 

Mums vilken god soppa, vi åt lite surdegsbröd till

Holma 2013-11-04 22:02

 

Jättegott!

cano 2013-02-13 18:59

 

Jättegott, men som vanligt minskar jag på lök mängden för grabbarnas skull. Alla åt och blev mätta med glädje.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Gryta

  • 400 g körsbärstomater (konserverade)
  • 3 gula lökar
  • 5 dl fiskbuljong (vatten + 2 buljongtärningar)
  • 1 dl crème fraîche
  • 400 g potatis, potatisar (gärna små)
  • 3-4 morötter
  • 400 g torsk
  • 200 g räkor (gärna färska)

Snabb fuskaioli

  • 2 dl crème fraîche
  • 2 msk Majonnäs
  • 1-2 vitlöksklyfta