Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Grönsakssoppa

med ostgratinerat bröd

Grönsakssoppa
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Skala palsternacka, morötter och kålrot. Skiva i mindre bitar. Skala löken och dela i klyftor. Skär purjolöken i 2 cm stora bitar.
2. Smält smör i en kastrull. Lägg ner alla grönsaker och fräs, utan att få färg, några minuter. Häll sedan på vatten plus fond och låt allt puttra i ca 15 minuter. Smaka av med mejram, salt och peppar och om det behövs puttra ytterligare 5 minuter eller tills grönsakerna är mjuka.
3. Skiva ost och lägg några skivor på varje brödskiva. Ställ in några minuter i varm ugn (ca 200°C)

Tips!

Gott att även blanda i färsk chili. Lägg i färska korianderblad de sista minuterna.

Kommentarer (1 st)

magstar 2012-10-08 18:51

 

Blir väldigt gott om du blandar i 2 dl grädde.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Grönsakssoppa

  • 1 palsternacka
  • 2 morötter
  • 1 kålrot
  • 2 gula lökar
  • 1 purjolök
  • 2 msk smör
  • 1 l vatten
  • 2 msk grönsaksfond
  • 1 msk mejram
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Gratinerat bröd

  • 8 skivor flerkornsbröd
  • 100 g lagrad smakrik ost